Framgångsrika förändringsprocesser

Att genomföra lyckade förändringsprocesser innebär ofta stora utmaningar. För att lyckas krävs ett engagerat och synligt ledarskap, från ledningen till de operativa cheferna och till medarbetarna. Det krävs också att de målen som är uppsatta med förändringsprocessen är väl förankrade målen för förändringen och att dessa mål är synkade med det som är grunden för verksamheten i den värdeskapande organiseringen. För att lyckas optimalt krävs det att det som är värdeskapande också är synkroniserat med med självledarskap hos ledningen, cheferna och medarbetarna. Kursen i framgångsrika förändringsprocesser ger dig och din organisation insikt och verktyg för att driva effektfulla framgångsrika förändringar.

Studier visar att 70 % av alla omorganisationer misslyckas. Det leder till en en försämrad arbetsmiljö som stress, oro och att det kan uppstå konflikter på arbetsplatsen. Vi arbetar för en maximal utväxling för chefer går på våra kurser och med deras organisationer. Normalt sett sker det alltför ofta att chefer skickas på kurs utan att det finns en anknytning till organisationen och dess behov. Enligt en gjord undersökning bland chefer på LinkedIn svarade ca 2/3 att det inte finns denna anknytning. Kursen ger dig denna koppling till din organisation. 

Mycket av grunden till misslyckandena bygger på:

  • en dålig struktur,
  • dålig insikt om organisationskulturen inverkan,
  • ett dåligt genomförande,
  • för lite resurser avsätts för att genomföra processen,
  • för lite eller ingen uppföljning under processen,
  • en brist i förståelse hur chefer och medarbetare agera under förändringar.

Felet som man gör att är man förlitar sig i alltför hög utsträckning till mål, modeller och planer. Man förutsätter att man som chef och medarbetare följer med i processen och när man möter motstånd så möts det många gånger med förvåning hos processägarna.

Det gäller att levandegöra processen i hela organisationen och därmed göra hela organisationen delaktig då når man ett optimalt resultat. Det startar med att se till vad som är värdeskapande för organisationen genom att man förklarar syftet, målen, affärsidéen, affärsmodellen och strategier för att sedan bryta ner det till respektive individ i organisationen. Då förstår chefer och medarbetare varför en förändring måste komma tillstånd som leder till en överlevnad och framgång för organisationen.

Kursen kommer att ge dig konkreta verktyg för hur du ska lyckas att genomdriva lyckade förändringar i din verksamhet.

Kursen kommer att fokusera på en integration mellan business dvs affären och ledarskapet och organisationen. Ju bättre denna integration är desto mer kommer organisationen att lyckas affärsmässigt och humant så även i förändringsprocesser. Det sker genom en ökad förståelse för olika behov som chefen, medarbetaren och organisationen har. Genom denna kommer en ökad psykologisk tillit och trygghet att uppstå.

Kursbeskrivning och kursöversikt

Vill du veta mer kontakta Anders Larson 0973 – 24 83 10